Veckans fredagsfika är dessa otroligt saftiga och goda pumpamuffins som passar perfekt för årstiden! För er som gillar morotskaka rekommenderar jag verkligen att testa dessa då de påminner mycket om varandra. Muffinsen blir sådär härligt saftiga tack vare pumpan och glasyren sätter verkligen extra piff.
Muffinsen kan också vara ett tips till halloween, kanske då garnerade med spindlar eller annat ”läskigt”:)
Hoppas ni får en mysig helg. Kram.
Pumpamuffins
Ca 12 st
200 g pumpa, butternut
1 dl rapsolja
2 ägg
2 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kardemumma
1 tsk malen kanel
2 1/2 dl vetemjöl
Glasyr:
25 g smör
1 dl färskost
1 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
1/2 msk pressad citron
Sätt ugnen på 175 grader. Skala pumpan och skär i bitar, koka den i vatten några minuter och häll sedan av vattnet och låt den svalna. Mixa pumpan med rapsoljan till en puré´. Vispa ägg, farinsocker och vaniljsocker och blanda sedan i pumpapurén och rör om ordentligt. Blanda mjöl, kryddor och bakpulver och vänd ner detta i smeten. Klicka ut smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna.
Blanda alla ingredienser till glasyren och bred den över muffinsen. Garnera ev med lite riven pumpa.
Kommentera