Sill är det mest sökta receptet här inne under december månad, vilket tyder på att ni (liksom mig) vill ha sill till jul!
Tipsar er om två enkla sorter, en klassisk senapssill samt en med apelsin och ingefära.
Klassisk senapssill
ca 1/2 liters burk
1 paket 5 minutersill (420 g)
5 msk grov senap
2 msk vitvinsvinäger
2 msk socker
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
2 dl rapsolja
Rör ihop senap, vinäger, socker, salt och vitpeppar. Tillsätt sedan oljan lite i taget medan du vispar ordentligt. Skär sillfiléerna i mindre bitar och varva sill och sås i en glasburk. Förvara i kylskåp.
Apelsin- och ingefärssill
ca 1/2 liters burk
1 paket 5-minuterssill (420 g)
1 ekologisk apelsin (rivet skal)
ca 1 1/2 cm färsk ingefära (skalad och finriven)
Sila lagen och blanda den med apelsinskal och ingefära. Skär sillfiléerna i bitar och blanda ner dem i lagen. Lägg upp i burk och servera direkt eller förvara i kyl.
Kommentera