Det går inte annat än att gilla denna årstid skarpt! Sensommar och tidig höst när det är skördetider för fina grönsaker, man kan ta för sig av skogens härliga bär och svamp…ja det finns mycket att njuta av.
Blåbär finns det gott om i år och de är dessutom stora och fina. Denna blåbärspaj har hängt med mig flera år nu. Massor av blåbär och ett härligt knäckigt täcke. En kula vaniljglass, en klick grädde eller vaniljsås till och man är i himmelriket:)
Trevlig helg på er!
Bästa blåbärspajen
6-8 bitar
150 g smör
2 dl råsocker
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
7 dl blåbär
ev potatismjöl (om bären är frysta eller mkt blöta)
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda smör, råsocker, ägg, vetemjöl, havregryn och vaniljsocker i en skål och kör till en deg i matberedare eller med elvisp. Lägg blåbären i en form, strö ev lite potatismjöl över bären och smula över degen. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 minuter. Servera ljummen tillsammans med en kula vaniljglass, vaniljsås eller en klick grädde.
Kommentera