Sommartider lika med salladstider. Javisst är det så! Passar helt perfekt med en mättande sallad en varm sommardag. Att det är mat som dessutom går att förbereda innan är ett stort plus under aktiva sommarlovsdagar då tid i köket inte brukar uppstå allt för ofta:)
Detta är en kycklingsallad helt i barnens smak. Med pasta, majs och finhackade (viktigt det där med finhackat) grönsaker som sallad, gurka, tomat och paprika. Överst den grillade kycklingen och några goda oliver. Med en god dressing till (två favoriter) brukar de hiva i sig rejäla portioner av denna sallad:)
Kycklingsallad
4 portioner
200 g valfri pasta (gärna minimakaroner)
1 msk olivolja
1 grillad kyckling
1 liten burk majs
isbergssallad (ca 1/2 huvud), sköljd och finhackad
1/2 gurka, sköljd och finhackad
1 orange paprika, sköljd och finhackad
ca 20 st körsbärstomater, sköljda och delade i bitar
ca 20 st kalamataoliver (eller blandade sorter)
Koka pastan al dente och skölj i kallt vatten, tillsätt olivoljan. Dela kycklingen i bitar. Blanda alla grönsaker i en stor salladsskål, tillsätt pastan och toppa med kyckling och oliver. Servera salladen med en god dressing och eventuellt bröd.
Kommentera