Nu doftar det nybakt bröd här i huset, underbart. Har inte hunnit smaka än, men sonen smaskade glatt i sig av dessa till kvällsfikat. Antar att bullarna fick gott betyg:)
Dinkel-fling-bullar
15 bullar
3 dl dinkelflingor, alt havregryn
1 dl krossade linfrön
1 dl rågkross
5 dl vatten
1 pkt jäst
3 msk flytande honung(jag tog 1 1/2 msk)
1/2 dl rapsolja
1 nypa havssalt
3 dl fullkornsdinkelmjöl
7 dl vetemjöl (jag tog 6 dl och det räckte gott och väl, gick lätt att rulla bullarna)
1 tsk mortelstötta fänkålsfrön
linfrön/dinkelflingor till dekoration
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg flingrona, linfröna och rågkrosset i en bunke. Koka upp 4 dl vatten och häll ner i bunken. Låt det svalna och bli fingervarmt. Rör ut jästen tillsammans med 1 dl vatten i en skål. Blanda jästvattnet, honungen, oljan, saltet, flingorna, linfröna, fänkålsfröna och rågkrosset. Tillsätt mjölet efter hand. Arbeta degen smidig.
Jäs degen i 30 minuter. Forma till bullar. Låt bullarna jäsa ytterligare 20 minuter. Pensla med vatten och strö på linfrön och dinkelflingor till dekorering. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.
receptet kommer från boken Alltid hungrig, Renée Voltaires Mat
Chiquita says
Ser goda ut =)
Har skickat dig Barcelona-mejl nu!
lina says
chiquita: Tusen tack!
Mjölksyra says
åååh, dom här vill jag verkligen testa att göra!!!
/Bille
Lo says
Jag har testat dessa å de är så goda…mumma:)
Gillar din matblogg, den är verkligen fin…
Hälsningar/Lo
Sofie says
Hej!
Blir så sugen på att baka! Ska bli skönt att komma hem igen efter en ledighet som har inneburit många dagar borta. Kylskåpet och skafferiet skriker efter påfyllning, ska ha roligt i helge alltså… 🙂
Enligt Viktklubb är min plan att jag dagligen ska inta nästan 1500 kalorier. Om jag motionerar kan jag antingen ”äta upp” dessa intjänade kalorier eller inte göra det om jag inte är mer hungrig. Antar att när jag kommer igång med träningen igen kommer jag att behöva utnyttja alla tillåtna kalorier för att orka med!
Emma says
oj, vad de såg goda ut! blev verkligen sugen på att baka själv nu.
carolina says
ååh..nybakat bröd är bäst!
mammamat says
ohhh, så goda bullarna ser ut. Allt nybakat brukar vara poppis hemma hos oss.
lina says
mjölksyra: Jag har smaskat dessa både till en kopp te igår & till frukost idag. De är jättegoda!
lo: Visst är de goda! Tack för fina ord:)
sofie: Ok, då förstår jag! Känns dock litet energiintag tycker jag! Blir du mätt?
emma: Ja, testa dessa!
carolina: Visst är det!
mammamat: hos oss också:)
senapsgul says
vilket gott bröd. tack för receptet!