I fredags testade vi att göra chokladmousse på avokado från boken Mera Vego. Jag har testat en annan variant av denna chokladmousse tidigare som jag gillade och denna gjorde mig inte heller besviken:) Så god med kraftig chokladsmak, krämighet från avokadon och dadlarnas sötma. Riktigt gott var det att pressa i citron som lättade upp den något mäktiga desserten och gav en frisk, fräsch ton. Även hallonen som serverades till passade otroligt bra i detta sammanhang.
Chokladmoussen gick hem hos alla familjemedlemmar förutom sonen. Han var också den enda som på förhand visste ingrediensinnehållet vilket kan ha påverkat. Ett tips alltså att bara servera, njuta och invänta synpunkter innan man avslöjar vad chokladmoussen innehåller:)
Chokladmousse på avokado
4 portioner
3 st mogna avokados
10 urkärnade dadlar, helst färska
1 1/2 dl kakao
1/2 dl vatten
2 msk flytande honung
Saft av en citron
Hallon, till servering
Gröp ur avokadorna och mixa till en jämn smet tillsammans med dadlar, kakao, vatten och honung. Pressa i citron, fördela i skålar/glas och toppa med hallon.
Receptet är hämtat från boken mera vego.
Kommentera