Nu har jag äntligen testat att göra chokladmousse på kikärtsspad! Har tidigare testat att använda spadet från kikärtor till maränger och det gick fint, det var bara det att smaken inte blev sådär jättegod enligt mig då smaken från spadet tog över. Så var dock inte fallet med chokladmoussen utan det blev ett superbra resultat. En fluffig mousse med kraftig chokladsmak. Jag använde en 70% mörk choklad med smak av kaffe och det blev faktiskt helt magiskt gott! Servera gärna med hallon.
En chokladmousse gjord på kikärtsspad passar framförallt bra om man ska bjuda någon som är allergisk mot ägg eller kanske någon som äter vegankost (om man använder en anpassad choklad). Testa gärna och dela med er av vad ni tycker:)
Chokladmousse gjord på kikärtsspad
Ca 6 portioner
1 burk kikärtor (spadet)
100 g mörk choklad (använde en med kaffesmak)
2 msk honung (eller smaka er fram)
Hallon – till servering
Vispa kikärtsspadet med elvisp till ett vitt skum som går att vända upp och ned. Smält chokladen. Vänd ner skummet, lite i taget i chokladen och smaksätt med honung. Fördela smeten i cirka 6 små glas, låt stå i kylen i minst en timme men gärna lite längre. Servera med hallon.
Frida G Svensson says
hur kan något så enkelt som kikärtsspad bli såhär festligt? helt crazy!
Lina says
Ja det är lite crazy faktiskt men det bästa är att det fungerar toppen! Skummet blir precis som äggvitor och när man använder mörk choklad känner man inte heller smaken av kikärtsspadet tycker jag. Galet bra!