Här kommer receptet på den chipotlerubbade laxen som serverades med en het vattenmelonsallad. Receptet följde alltså med senaste smakboxen och kommer från Santa Maria.
Underbara kombinationer och perfekt sommarmat!
Chipotlerubbad lax & het vattenmelonsallad
4 portioner
1 kg vattenmelon
200 g fetaost
1 tsk red hot chiliflakes
1/2 tsk black pepper
1 msk färskpressad lime
2 msk olivolja
2 msk färsk mynta
1 påse santa maria bbq rub chipotle & citrus
En bit lax (ca 500-600 g) alt portionsbitar
Skär vattenmelonen i tärningar och lägg upp på ett fat. Smula över fetaost och toppa med chiliflakes, svartpeppar, limejuice och olivolja. Avsluta med den färska myntan på toppen.
Rubba (gnid in) laxen med rub på köttsidan. Grilla laxen indirekt i cirka 12 minuter till 56°C i innertemperatur. Vill du ha riktigt krispigt skinn på laxen lägger du den istället över glöden i cirka 5 minuter så får den både yta och färg. Servera med BBQ-sås och vår härliga fetaost- och vattenmelonsallad.
Jessica Sundberg says
Visst har jag sagt att jag verkligen gillar dina recept?! Så goda i all sin enkelhet. Precis som det ska vara! Kram!
Lina Abrahamsson says
Härligt att höra! Kram till dig också:)
milla says
Mumsigt:)
Ha det gott
Kram Milla