Blodpuddingpytt med äpple och bacon är en helt perfekt vardagsrätt som är både snabb, billig och god! Till blodpuddingen behövs lite sälta och då fungerar knaprig bacon väldigt fint. Det syrliga äpplet bryter av fint och det skadar inte att toppa med en sked hemkokt lingonsylt. Fantastiska smaker tillsammans som passar extra bra nu när vi har både lingon och äppeltider. Dagens vardagstips!
Blodpuddingpytt med äpple och bacon
ingen mängdangivelse, justera beroende på antal personer
blodpudding
bacon
svenska äpplen, skalade och delade i bitar
lingonsylt
Börja med att dela bacon i bitar och steka knaprigt, låt de ligga en stund på hushållspapper medan du förbereder det andra. Dela blodpuddingen i tärningar och stek i lite olja eller smör, tillsätt bacon och äpple. Låt allt fräsa ihop en liten stund. Servera tillsammans med lingonsylt.
Elinor - Dietist om barnmat says
Tusen tack!
Denna kopierar jag rakt av, och den går rätt in på veckoplaneringen.
/ Elinor
Lina Abrahamsson says
Kul att du kikar in:) Verkligen en toppen maträtt till vardags.
Duka Upp! says
Svenskare mat får man leta efter! 🙂
Lina Abrahamsson says
Eller hur:)!