Hej på er! Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade bloggen. Har verkligen saknat detta men ibland kommer livet emellan och det har varit en hel del annat som jag valt att fokusera på det senaste tiden.
Förhoppningsvis kommer jag uppdatera oftare här framöver och till att börja med kommer här ett smaskigt recept på banankaka. En saftig och god kaka med smak av kanel. Passar perfekt att göra om man har ett par bruna bananer hemma vilket var precis vad jag hade:) Jag har testat Santa Marias Ceylonkanel som skiljer sig en del från den vanliga Cassiakanelen. Ceylonkanel har en ljusare färg och en liten annorlunda mildare smak. Den har också en lägre kumarinhalt. I banankakan passade ceylonkanelen helt utmärkt!
Banankaka med ceylonkanel
1 kaka
150 g smör, rumsvarmt
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ceylonkanel
1/2 dl kaffe
4 st mogna bananer, mosade med gaffel
(2 dl valnötter, kan tillsättas om man vill)
Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröa en form (gärna med kokos). Vispa smör och socker, tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel i en skål och tillsätt det i äggsmeten tillsammans med kaffe och mosade bananer. Rör ihop allt till en jämn smet, rör eventuellt ner valnötter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45-60 minuter beroende på ugn. Banankakan är godast att servera kall tycker jag.
Kommentera