Hade precis tre stycken bananer som började sjunga på sista refrängen så startade veckan med att baka ett gott bananbröd. Perfekt att äta med jordnötssmör eller smör och ost:) Jag hade kvarg i så smeten blev nästan mer som en deg men lika gott resultat ändå tycker jag. Annars går det bra att byta ut kvarg mot filmjölk eller yoghurt också.
Bananbröd
1 bröd
3 dl dinkelmjöl
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl valnötter, grovt hackade
1 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
1 krm salt
3 st bananer, mogna
2 1/2 dl kvarg
1 msk honung
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form och blanda alla torra ingredienser i en skål. Mosa 2 av bananerna och blanda ner tillsammans med kvarg och honung, rör ihop ordentligt. Häll smeten i formen. Dela den tredje bananen på längden och lägg över samt strö gärna över några extra valnötter. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme. Låt svalna på galler.
Kommentera