Smakkombinationerna av sött och syrligt i denna paj är verkligen galet goda! Receptet kommer från MittKök och jag tycker denna paj passar perfekt som fika för att fira in helgen med så här i lingontider eller servera den som dessert efter en god måltid.
Önskar er en fin helg!
Chokladkolapaj med lingon
100 g smör eller margarin
1/2 dl strösocker
2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl vispgrädde
50 g smör
1 1/2 dl ljus sirap
200 g mörk choklad
1 1/2 dl lingon
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och tillsätt socker, havregryn och mjöl. Rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, 24 centimeter i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 8– 10 minuter tills den har fått fin färg. Koka upp grädde, smör och sirap i en kastrull. Koka på svag värme cirka 10 minuter. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i smeten. Rör tills chokladen smält och är slät. Häll chokladsmeten i pajskalet och strö över lingonen. Ställ i kylen att stelna, gärna över natten. Servera med lättvispad grädde.
Kommentera