Inlägg i samarbete med KitchenTime.
Sommarfrukost i solsken, utan stress och med hela dagen framför sig…hur underbart är inte det!
Denna chiapudding är en av mina favoritfrukostar under sommaren. Förbereds kvällen innan och får sedan gotta till sig i kylskåpet under natten. På morgonen när det vankas frukost är det bara att servera chiapuddingen i skålar och toppa med sina favoritfrukter/bär och kanske några mandlar eller nötter. Här har jag toppat med solvarma jordgubbar från egna landet, blåbär från vår närmsta skog och några hackade mandlar. Behöver jag säga att det är underbart att starta sin dag på detta sätt:)!
Skålarna på bilden är från Iittalas Teema serie och jag älskar dessa! Tycker de är så användbara till både frukost, mellis och att servera diverse såser/röror i. Funkar även super som snacksskål till exempelvis nötter. Just nu finns de dessutom till nedsatt pris hos Kitchen Time. Även skedarna i vacker crème färg finns att hitta i samma butik.
Chiapudding med vanilj- och kanel
4 portioner
1 1/2 dl chiafrön
8 dl mjölk, mandeldryck alt havredryck
1 tsk malen kanel
1/2 tsk vaniljpulver
Jordubbar
Blåbär
Mandlar, hackade
Blanda alla ingredienser i en skål och vispa ihop. Täck med plast och låt stå i kylskåp under natten. Vispa gärna någon gång under tiden. Servera i skålar på morgonen och toppa med jordgubbar, blåbär och mandlar. För den som önskar mer sötma är det gott att ringla över lite lönnsirap eller honung.
Inlägg i samarbete med KitchenTime.
Charlotte Uleskog says
Har provat det där med chiapudding men tycker inte jag fått till det… men alla verkar ju så glada över denna rätt så borde nog ge det ett försök till 🙂
Lina Abrahamsson says
Tror att antingen gillar man det eller inte alls. De flesta som jag hört inte gillar chiapudding har svårt för konsistensen, kanske samma för dig? Ett tips är att vispa ihop den och gärna vispa någon gång till efter ett tag så inte fröna klumpar ihop sig. Sedan går det ju att smaksätta på många olika sätt beroende på vad man gillar. Denna variant är ganska neutral i smak och funkar himla bra att toppa med färska bär och gärna lite lönnsirap. Du får ge chiapuddingen en chans till helt enkelt:)