Snabb och god matinspiration nu när vardagen är åter kan vi väl aldrig få för mycket av?
Denna variant på pastasås har blivit en favorit i vår familj. En tomatbaserad pastasås med röda linser och riven halloumiost. Halloumiosten rivs grovt på rivjärn och blandas ner i såsen mot slutet. Den hinner smälta lite men inte helt och ger en fantastiskt upplevelse både till smak och konsistens. Testa gärna:)
Pastasås med röda linser & halloumi
4 portioner
2 msk rapsolja
1/2 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk tomatpuré
1 morot, riven
1 dl röda linser
1/2 lantbuljongtärning
1 burk krossade tomater + 1 dl vatten
1 tsk torkad oregano
Svartpeppar
(salt)
150 g halloumiost, grovt riven
Hetta upp oljan i en stekpanna eller kastrull och fräs lök, vitlök, tomatpuré, morot och linser i några minuter. Tillsätt buljong, tomater, vatten, oregano, svartpeppar och låt såsen puttra i ca 10 minuter. Blanda i den rivna halloumiosten och låt allt bli varmt, Smaka eventuellt av med salt. Servera tillsammans med nykokt pasta direkt.
FÖRUTOM ATT HUSERA HÄR INNE SÅ FINNS JAG ÄVEN PÅ INSTAGRAM, FACEBOOK, BLOGLOVIN , TWITTER OCH PINTEREST FÖR ER SOM VILL FÖLJA MIG DÄR
Kommentera