Sillen hör till mina favoriter på julbordet. Sorterna brukar variera men en senapssill finns alltid med:) Denna variant med grov senap, en skvätt kaffe och färsk dill är bara så himla god! Den här sillen och en klassisk inlagd sill på julbordet och jag är mer än nöjd:)
Senapssill
1 burk
2 förpackningar 5-minuters sill (a´420 g)
1/2 dl grov senap
1/2 dl klassisk senap orginal
1 dl brun farin
2 msk vitvinsvinäger
1 dl neutral matolja
1 msk espressokaffe (alt nescafe pulver utrört i vatten), kallt
Flingsalt en nypa
Ca 10 cm purjolök, strimlad
En stor näve hackad dill
Skär sillen i bitar och låt rinna av. Blanda ihop senap, farinsocker och vinäger, vispa i oljan i en tunn stråle och smaksätt med kaffet samt salt. Blanda i sillbitarna tillsammans med purjolök och dill, häll upp på burk. Går att servera direkt men låt gärna stå i kylskåpt. ett dygn innan servering.
Kommentera