Satsumas har nu börjat dyka upp i butikerna och dessa små godingar går ju knappt att sluta äta så goda är de:)! Passar perfekt att stoppa ner i en boostande fruktsallad tillsammans med svenska äpplen och päron. Lite lyxigare och en annan touch blir det också när man låter frukterna få gotta ihop sig med kardemumma, kanel & ingefära. Toppa med en klick kvarg och rostade pumpakärnor och njut till mellis.
Boostande fruktsallad
4 portioner
3 st svenska äpplen
3 st svenska päron
3 st satsumas
1/2 tsk kardemummakärnor
1/2 tsk malen kanel
2 krm malen ingefära
Kvarg naturell eller vanilj
Rostade pumpakärnor
Skölj frukterna (äpplen och päron) och skär dem i bitar. Skala satsumas och skär även dessa i bitar. Lägg allt i en skål. Mortla kardemumma och blanda med kanel och ingefära, blanda i kryddorna i fruktsalladen och rör om rejält tills allt gottat till sig. Häll upp i skålar och toppa fruktsalladen med kvarg och rostade pumpakärnor.
milla says
Fruktsallad är ju bara så gott
Kram Milla
Lina Abrahamsson says
Jamen visst är det:)! Hoppas du fått en bra start på veckan:)