En väldigt enkel kasslerwok stod för middagen idag! Bara att blanda i det man har hemma för tillfället. Woken serverades tillsammans med sobanudlar – som var jättegoda! En liten förrätt blev det också i forma av snabb miso från Reneé Voltaire, men den föll mig inte alls i smaken. Ingen annan i familjen var heller speciellt förtjust i den! Jag gillar miso soppa som man kan beställa på asiatiska restauranger, och trodde väl att snabb miso skulle likna den, men icket!
Enkel kasslerwok
4 portioner
300 g kassler
1 rödlök
en liten burk majs
en liten burk kikärter
2 tomater
färsk spenat
ett litet blomkålshuvud
olivolja (till stekning)
soja
sweet chilisås
salt, peppar
Tärna kasslern i mindre bitar. Klyfta rödlöken och tomaterna. Dela blomkålen i mindre buketter. Skölj spenaten. Fräs löken i olivolja och tillsätt sedan blomkålsbuketter och låt fräsa några minuter. Tillsätt sedan majs, kikärter och tomater. Krydda med valfri mängd soja och sweet chili, smaka av med salt och peppar. Vänd sedan till sist ner spenaten. Servera med nudlar eller ris och gärna extra soja och sweet chili. Lite chili explosion krydda på toppen är gott!
Sofia says
Vad gott med kasslerwok, jag har bara haft kyckling & quorn tidigare! 🙂
rubusarcticus says
Vilken färgglad och vacker wok! Färsk spenat är verkligen gott i allt.
MiniJossan says
Jag har läst jättemycket om sobanudlar, men vet inte var man kan få tag på dessa? Smakar de något speciellt, eller som ”vanliga nudlar”?
lina says
sofia: Ja, det var faktiskt gott! Brukar inte heller använda kassler i wok, men vi hade en bit i frysen som jag ville göra av med!
rubusarticus: Jag älskar färsk spenat & använder det till allt precis som du säger.
minijossan: Jag beställde mina från reneé voltaires hemsida, de är jättegoda och består av bovete! Fast så stor skillnad från vanliga nudlar är det inte!