Strålande Söndagsväder idag! Efter några timmar ute i solen är det skönt att värma sig med en kopp nybryggt kaffe samt något gott till. Bakade dessa ”whities” med bla vit choklad, hasselnötter och aprikoser a la Cathrine Schück. Fantastiskt goda! Väldigt mäktiga dock, så skär i små rutor:)
Whities
ca 20 bitar
4 ägg
2 dl socker
200 g smör
250 g vit choklad
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g rostade hackade hasselnötter
50 g hackade torkade aprikoser
1 dl kokosflingor
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, dra kastrullen från värmen och bryt ner chokladen. Rör tills det smälter. Vänd ihop chokladsmör, äggvisp, vetemjöl och bakpulver med hasselnötter, aprikoser och kokos. Smörj en liten ugnsform (ca 30×25), bröa med kokosflingor. Häll i smeten och grädda kakan i ca 20 minuter eller tills den helt stannat.
Jag gräddade kakan ca 35 minuter, eftersom jag tycker att den blev för kladdig annars. En smaksak kanske.
Petra Månström says
Ahhh…whities lät helrätt till kaffet…MUMS!!
fruktsallad says
Herregud så gott! Ska testas snarast! 🙂
KarinW says
Den där kakan måste bara vara god, ibland tröttnar jag (tillfälligt bara) på mörk choklad så det kan vara gott med något annat!
Ebba says
Det där ska jag lätt testa. Ser väldigt mumsigt ut!