Antar att jag inte är ensam om att tycka att helgmåltiden kräver en smarrig dessert för att vara fulländad:) Den här vita choklad- och yoghurtmoussen är helt sagolik god om ni frågar mig. Jag smaksätter den med mycket citron som bryter av fint mot den söta vita chokladen, och så några hallon på toppen. Moussen smälter i munnen och är helt underbar att avsluta måltiden med!
Vit choklad- och yoghurtmousse med citron & hallon
4 portioner
150 g vit choklad
2 äggulor
1-2 msk pressad citron + skalet från ca 1/2 citron (jag smaksatte med 2 msk citron)
2 msk strösocker
1 dl vispgrädde
2 dl matyoghurt
till servering:
hallon
hackad vit choklad
citronskal, rivet
Hacka chokladen och smält den i mikron eller över vattenbad. Låt den svalna lite och vispa sedan ner äggulorna. Blanda citronsaft och skal med sockret. Vispa grädden och blanda den med citronsockret och yoghurt. Rör ner blandningen i chokladen. Häll upp i portionsformar och låt stå i kylen några timmar helst. Toppa med hallon, hackad vit choklad och citronskal vid servering.
Moussen är hämtad från Camilla Läckberg och Christian Hellbergs bok ”Fest, mat & kärlek”. Jag väljer dock att smaksätta med citron istället för lime (som i ursprungsreceptet) samt att servera moussen på annat sätt.
Anne-Lie says
Ser jättegott ut och enkelt att göra…ska jag prova någon dag..:-)
Helena mitt i smeten says
Ser verkligen gott ut! Bokmärkt för framtida bruk!
Remsan says
Låter verkligen himelskt gott. Men kan det bli annat med de ingredienserna.
Klipphöjden3 says
Perfekt, då var fredagsdesserten bestämd! Håller verkligen med dig, helgmiddag kräver dessert, så är det bara.
Ha en fortsatt trevlig tisdag!
//Veronica
lina says
Anne-Lie: Det tycker jag verkligen att du ska:)
Helena: Intygar att det är kalasgott:)
Remsan: Nä, precis. Tycker vit choklad och citron funkar så himla fint tillsammans.
Klipphöjden3: Kanon! Visst är det så att man vill njuta av en dessert till helgen.