Dagens middag var bara såååå god! Kryddig kyckling ihop med söt mango är verkligen klockrent. Använde Arombodens hawaii krydda som jag marinerade kycklingen i. Den innehåller bla curry, lök & äpple och passar riktigt bra till just kyckling. Serverade också en klick yoghurt som jag blandat med kryddan till salladen. Riktigt gott.
Salladen innehåller inte så många ingredienser, är busenkel att svänga ihop och smakar verkligen super. Ni måste testa!!!
Kycklingsallad med mango & cashewnötter
4 portioner
400 g kycklingfilé
2 msk olivolja
2 msk hawaiikrydda (eller liknande med curry)
1 tsk salt
1 påse blandsallad
3 dl kokt röd quinoa
250 g mangotärningar (en fryst förpackning)
1 dl rostade cashewnötter
Skär kycklingfilén i kuber och blanda ihop med olivolja, hawaiikrydda och salt. Låt marinera en stund. Stek sedan kycklingen i stekpanna. Lägg upp salladen på ett stort fat. Blanda i den kokta quinoan och mangotärningarna. Fördela kycklingen över, toppa med cashewnötterna. Servera med gott bröd, och ev en yoghurtdressing.
sanna says
Kyckling och mango är en perfekt kombo! Jag gillar iofs att ha mango i all matlagning!
lina says
sanna: Ja, mango passar bra i många rätter faktiskt!
Lisa says
Lät verkligen supergott! Quinoa är mitt favoritkorn!
Karl-Johan says
Ser gott ut! blir trial för mig 🙂
maria says
Oj vad mycket gott! Kommer definitivt tillbaka o kollar in dina recept. Har sett en hel del som jag vill testa på!