Dags att njuta av smarrig lunch i solen! En vegetarisk rätt med röd quinoa, morot, soltorkade tomater och avokado bl a. Serverar den med en skiva pumpernickel och aubergine dip från go green. Aubergine dippen var kanon! Rätt tydlig smak av curry, vitlök & chili. Lite sting i vilket jag gillar. Som en enkel förrätt till gott bröd och lite tillbehör tror jag också att den skulle komma till sin rätt. *Mums*
Trots att jag brukar gilla det mesta i matväg, så har jag faktiskt haft lite svårt för just quinoa. Jag har inte tyckt att det varit dåligt eller så, men jag har heller inte fastnat för det. Men så fick jag tips av min kompis Elin att testa röd quinoa. Testade det och fastnade direkt. Jättegott ju. Mer smak och bättre konsistens på den röda enligt mig. Nu återstår bara att testa den svarta varianten också!
Röd Quinoa med frästa grönsaker
1 portion
1/4 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
2 färska champinjoner
2 soltorkade tomater
1/2 dl gröna linser
salt, svartpeppar
1 tsk olivolja
1/4 avokado
1 dl kokt röd quinoa
oregano (till garnering)
Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen. Skala och hacka gul lök. Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Skär moroten i tunna slantar och skiva champinjoner. Strimla soltorkade tomater. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök, vitlök, morot, champinjoner, soltorkade tomater och linser ca 7 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda i den kokta quinoan och rör om. Lägg upp på tallrik och toppa med avokadobitar & oregano. Servera gärna med bröd & auberginedip.
Molly says
det ser jättegott ut:) fint med röd quinoa:) ha en riktigt bra dag!:)
lina says
molly: Tack detsamma!
Catty says
ser nyttigt och gott ut 🙂 har aldrig smakat quinoa.. hur är smaken jämfört med bulgur? 🙂
lina says
catty: Svårt att beskriva skillnaden i ord…inte lika mkt ”mjölsmak” som bulgur tycker jag.
Molly says
tvättar du din quinoa inna du tillagar den? den ska visst vara lite besk/bitter om man inte gör det. ha en god fortsättning på dagen:)
lina says
molly: Ja, jag sköljer den i ljummet vatten!
annamaria says
Jag kan bara hålla med dig ang. den vanliga quinoan – den är verkligen ingen höjdare. Jag är som du annars – det mesta går ner men inte det. Får5 kanske ge den röda en chans då. jag tyckte konistensen var värst med den vanliga – det var nästan som gröt. hur är den röda mer som gryn eller? Helgkram från mig!
lina says
annamaria: Den röda är helt klart mer som gryn i konsistensen, vilket jag tyckte bättre om! Trevlig helg!
Molly says
okej. jag tänkte nästan att du gör det:) en del gör tyvärr inte det och då kan det ju bli lite annorlunda smak. jag visste förresten inte att det finns svart också, vart hittar du den?:) ha en riktigt bra fredagskväll:)
emma says
Jag tyckte inte heller om quinoa i början men nu älskar jag det! Föredrar det framför bulgur och couscous, som du säger det känns inte lika mjöligt.
Men jag har aldrig testat den röda, får nog göra det.
Jessica says
Jag håller med om att den röda quinoan är bra mycket bättre än den vita. Dessutom är den nyttigare. Jag har heller aldrig testat svart quinoa, men det skulle vara spännande. Funderade på vad som egentligen är nyttigast, svart eller röd quinoa?