vegetariska dagen

Inlägg i samarbete med rabble.se

Idag 1 Februari infaller vegetariska dagen. En av alla dessa temadagar kan tyckas men jag uppmärksammar gärna den då jag tycker det är viktigt att vi alla försöker äta mer vegetariskt både för hälsan och miljön. Det är ju inget som säger att man måste bli vegetarian på heltid (om man nu inte vill det) utan det räcker långt att byta ut ett par av veckans måltider mot vego. Jag gillar begreppet ”flexitarian” som syftar till att man har som mål att äta mer vegetariskt men fortfarande kan man äta fisk, skaldjur, kyckling och kanske en köttbit någon gång. Det är den livsstilen jag själv anammar mer och mer. Fler vegetariska rätter men jag utesluter inte det andra heller. Äter man mycket vegetariskt och framförallt om man använder sig av baljväxter och rotfrukter kommer man också rätt billigt undan vilket gör att om man nu är sugen på en köttbit till helgen finns det utrymme för att köpa svenskt kött av riktigt bra kvalitet.

I familjen har vi under en lång tid försökt introducera olika typer av vegetariska rätter. Det tar sin tid att få barnen att uppskatta rätterna men det går absolut framåt vilket är kul:) Pastarätter funkar alltid. En god pastasås med linser och rotfrukter eller en enkel tomatsås. Soppor är också relativt lätt att göra vegetariska. Sedan gillar vi småplock där alla får ta för sig av sina favoriter. Det kan vara olika typer av grönsaker, oliver, goda röror, bröd och så vidare. Det gäller att testa sig fram och att inte ge upp så fort barnen rynkar på näsan, det är mitt bästa tips:)

Tänkte att det passar bra just idag att påminna om de tre populäraste veg.rätterna här på mat.såklart. På topp 3 listan ligger:

  1. Quorngryta
  2. Mättande morotssoppa
  3. Chiliböngryta

Härliga recept som alla är enkla att göra även i vardagen och det är väl just det många av oss är ute efter. Det får inte vara för krångligt helt enkelt då är det lätt att allt rinner ut i sanden.

Ett bra sätt att få in fler veg.rätter är annars att testa en vegetarisk matkasse. Rabble har just nu ett riktigt bra erbjudande på Mathems vegokasse. Man får hela 400 kr rabatt på första kassen vilket gör att det endast kostar 229 kr istället för ordinarie pris 629 kr! Erbjudandet finns i appen som ni kan ladda ner ifrån inlägget om ni inte redan har den. Erbjudandet gäller tom 1 Mars. Hos rabble hittar du också massor med andra rabattkoder och kampanjer både i appen och på webbsidan så kolla gärna in.

Uppmärksammar ni vegetariska dagen? Dela gärna med er om ni äter någon god veg.rätt idag. Älskar att hitta nya rätter inom området så jag är tacksam för alla tips:)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *