I veckan har vi ju Valborg och 1:a Maj att se fram emot! Förhoppningsvis håller det fina vädret i sig också. Då blir det grillning till helgen igen:) Här kommer några enkla och goda tips inför veckan som kommer.
Lammfärsbullar med kebabsmak är en riktigt smaksuccé. Jag använde mig av en färdig kebabkrydda, men det funkar också bra att blanda ihop sin egen kebabkrydda av t.ex. paprikapulver, peppar, senap och diverse örter. Lammfärsbullarna får sedan puttra i tomatsås. Hur gott som helst till pasta.
Den här fiskgrytan är både snabb och enkel att tillaga. Blandar man i potatis får man en smidig ”allt-i-ett-rätt”. Annars är det gott att servera med råris. En klick aioli på toppen är nästan ett måste.
Nu när suget efter fräscha sallader börjar dyka upp kan jag tipsa om denna snabbsallad med quinoa och räkor. Innehåller få ingredienser som kobinerar varandra väl. Vad sägs om svart quinoa, sallad, räkor, ägg, avokado och rostade pumpakärnor. Mmmm…
Till Valborg och 1:a Maj grillar jag gärna om vädret tillåter. Gärna med vårfräscha tillbehör som sparris. Arla bjuder på härlig matinspiration inför helgen!
Christoffer Hedlund says
Vilken fantastisk primör sparris är! Grillade sparris igår i ugnen på grilläge, fick till den riktigt bra måste jag säga. Slänger alltid ett öga på din matsedlar innan jag bestämmer mig för hur veckan ska se ut. Tack för att du är en inspiration i matlagningens underbara värld!
lina says
Christoffer: Ja, sparris är helt fantastiskt! Speciellt när den är så där perfekt tillagad, gärna med citron till. Mmmm…
Kul att du inspireras!