Dagen startade med havregrynsgröt och kort löprunda. Väl hemma igen en snabb dusch och sedan ut och kratta löv. Av lövkrattning börjar magen att kurra. Pasta till lunch och påfylld energi. Sedan dags för dammsugning av hela huset. Städa badrummet. Avfrostning av frys. Ingen vila för stackars benen.
När det var dags för middag värkte mina ben och jag var sååå trött. Dessutom skulle vi få middagsgäst. Hur skulle jag orka laga någon mat överhuvudtaget?
-Beklagade mig för sambon att vi inte hade någon mat hemma.
-Har vi ingenting i frysen frågade han?
-Jo, kyckling svarade jag.
-Kycklingspett & ris var hans förslag.
Så fick det bli. Enkla kycklingspett marinerade en stund i olivolja, soja, salt & peppar. Råris. God sallad med haricot verts, avokado & pressad citron. Toppad med rostade pumpakärnor & flingsalt. Jordnötssmör uppvärmd i micron blev en kanon dip till spetten. Svårare än så behöver det inte vara. Enkelt är gott!
Enkla kycklingspett
4 portioner
3 kycklingfileér
2 msk olivolja
1 msk sojasås
salt
svartpeppar
Strimla kycklingen och marinera i olja, soja, salt och peppar. Trä sedan upp på blötlagda träspett. Lägg på ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Kör i ugnen ca 15 minuter på 200 grader. Servera gärna med ris och jordnötssmör som fått ”smälta” i micron.
Gröna salladen
1 pkt frysta haricot verts
2 avokados
1/2 dl rostade pumpakärnor
1/2 citron (saften)
flingsalt
Koka haricot verts, häll av vattnet och låt svalna. Lägg upp dem på fat. Tärna avokado och lägg över. Pressa över citronsaft på salladen. Toppa med rostade pumpakärnor och flingsalt.
Färsk ananas blev en utmärkt efterrätt som fortsättning på tema ENKELT!!!
annamaria says
Visst är det så!! man ska inte krångla till det i onödan – särskilt inte efter en sån dag! Puh säger jag bara.
lina says
Precis…
sarah says
Åh jag ÄLSKAR din blogg!:)
Jozan says
Man får så många trevliga tips här 🙂 Jag gjorde din fruktkompott ikväll. Mums vad gott det ska bli på gröten i morgon. Tack snälla du 🙂
Snusilus o Sannibus says
Åh vad smaskigt 🙂 Tack för tipset 🙂 mmm jordnötssmör 🙂
Ha en trevlig fredag!
Kram, Susanne
lina says
sarah: Tack, vad gullig du är!
jozan: Tack själv! Hoppas du gillar kompotten!
susanne: Jornötssmör till kycklingspett är riktigt gott faktiskt!!!