Kyckling & rött råris stod på menyn idag. Till det serverades en enkel sallad med avokado, tomat och fetaost.
Skölj riset och koka enligt anvisningarna på förpackningen. Under tiden riset kokar så hacka gul lök, strimla paprika, riv morot och Skär kyckling i mindre bitar. Stek sedan kycklingen i olja tills den fått lite färg. Blanda i lök, paprika och morot. Krydda sedan med tomatpure, salt och peppar. Även en 1/2 tärning hönsbuljong kan smulas i för mer smak. Häll över ett paket matlagningsgrädde eller liknande produkt. Strö gärna över lite färsk timjan vid servering.
En enkel rätt som kan varieras i det oändliga med kryddor och annan smaksättning. Ett paket krossade tomater kan ersätta matlagningsgrädden om man vill ha en tomatbaserad sås. Fixa och trixa tills ni blir nöjda!
sofia says
Det ser riktigt gott ut! råris är lite skillnad från vanligt vitt ris, gillar det 🙂
Maja says
Hur är skillnaden mellan ”vanligt” råris och rött råris?
lina says
maja: Jag tycker att rött råris har en lite nötigare smak. Men vanligt råris är ju också gott!