Det blev en kanon middag idag. Risoni med soltorkade tomater, ärtor & parmesan – kokad i lantbuljong. Enklaste kycklingen till det, bara kryddad med wasabi/sesam krydda, lite olivolja – och in i ugnen. Lättkokta grönsaker till. Inga konstigheter – men mycket gott!
Krämig Risoni
4 portioner
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl risoni
olivolja
ca 1 liter grönsaksbuljong/eller lantbuljong
ca 5-6 soltorkade tomater
2 dl gröna ärtor
1/2 – 1 dl riven parmesanost
svartpeppar
Finhacka lök och vitlök. Fräs sedan lök och vitlök i olja i en ganska vid kastrull. Tillsätt risoni och låt fräsa med någon minut. Häll sedan i buljong så att det täcker allt. Låt småputtra och späd med buljong allt eftersom. Tar ca 12-15 minuter. Strimla soltorkade tomater och blanda ner dem tillsammans med ärtor i kastrullen. Rör till sist ner parmesanosten och smaka av med svartpeppar. Servera till kycklingen tillsammans med grönsaker.
Lagom het kyckling
4 portioner
4 st kycklingfileér
wasabi/sesam krydda
olivolja
Lägg kycklingen i ugnsform och krydda med wasabi/sesam krydda. Ringla över olivolja och baka i ugnen på 200 grader ca 20 minuter.
Hanna says
Åh vad det såg gott ut. Jag har bara ätit risoni en gång och tyckte inte riktigt om det eftersom det såg ut som ris, men inte smakade som ris. Men jag vart sugen på att testa den krämiga risonin, det lät jättegott. Kanske dags att ge risonin en ny chans!
Jossan says
Åhhh min favvo krydda=) Wasabi/sesam..du måste bara testa den till lax!!=)
lina says
hanna: Ja, det smakar ju inte ris. Men jag gillar det, testa denna och se vad du tycker!
jossan: Jag har testat den på lax en gång, det var super!!!