Rotsakerna (morot & palsternacka) skars bara upp i tunna stavar, och fick sedan tillsammans med rödlök, olivolja, honung, salt, peppar & rosmarin gotta till sig i ugnen (225 grader) ca 25 minuter. Renskaven stekte jag tillsammans med champinjoner (kantareller ännu bättre) och gul lök i stekpanna, endast kryddat med lite salt och peppar. Sedan är det bara att röra ihop rödbetstsatzikin och servera allt i pitabröd. Eller lite vid sidan om också. Ryms ju så lite i brödet:)
Rödbetstsatziki
2 dl matyoghurt
1 kokt rödbeta (medelstor)
1 litet äpple
en liten bit gurka
1 pressad vitlöksklyfta
salt, peppar
Börja med att koka rödbetan. Gnid sedan bort skalet under kallt vatten. Riv rödbetan grovt. Riv äpplet och gurkan grovt. Krama ur vätskan ur gurkan. Häll upp yoghurt i en skål och blanda ner rödbetor, äpple och gurka. Pressa vitlöken och blanda i. Smaka av med salt och peppar.
Petra says
Måste verkligen säga att du har en toppenblogg. Har testat de flesta av dina recept. Du borde skriva en kokbok! Tack för att du hjälper mig ur macka- och filträsket 🙂
lina says
petra: Tack snälla! En kokbok är lite av en dröm faktiskt:)
Lisa says
lina du får sluta göra så goda saker! jag vill göra ALLT! hela tiden! helst vill jag ha dig som min personliga kock. jag skulle säkert inte få till det hälften så fint som du, nämligen.
lina says
lisa: Tror säkert du får till det minst lika bra. Men du får ju gärna anställa mig:)
dewdropia says
Rödbetstzatsiki låter väldans spännande! Håller förresten med föregående kommenterare om kokboken 🙂
fruktsallad says
Så gott det verkar! I love rödbetor!