Melon och halloumi går väldigt fint ihop. Här har jag blandat tre olika sorters melon (vattenmelon, galia och cantaloupe) med stekta halloumitärningar, rödlök och oliver. Sommarens godaste tillbehör till grillat kött!
Melonsallad med halloumi
4-5 personer
ca 1/4 vattenmelon
1/2 galiamelon
1/2 cantaloupemelon
1 liten rödlök
svarta oliver
olivolja
svartpeppar
Skär melonerna i tärningar och fördela på ett stort fat. Skala och strimla rödlöken, blanda den med melonerna. Skär halloumiost i kuber och stek gyllenbruna i lite olja. Toppa salladen med osten, oliver och avsluta med att ringla över olivolja samt några drag med pepparkvarnen.
Beatrice says
Somrigt och gott låter det. Blir nog till att testa det =)
Tack för inspirationen!
Rebecca says
Åhh jag måste verkligen ta tag i mig själv och testa halloumi, alla har så mycket gott och säga om den men jag det har inte blivit av att prova. Det här lät väldigt gott:)
bakmammorna says
å vad gott det ser ut! jag älskar halloumi!
Emilies Skafferi says
åhh det låter verkligen som ett somrigt och gott tillbehör till det grillade.
Sandra drömkaka says
Sååå gott det här lät! Ett absolut måste att testa & ha till grillat!
lina says
Beatrice: Det tycker jag att du ska göra!
Rebecca: Åh, det måste du! Den är underbar!!!
bakmammorna: Me too!!!
Emilie: Ja, verkligen. Den lär smaskas sommaren lång hos oss!
Sandra: Ja, speciellt till grillat kött och lamm.
www.smillasplats.blogg.se says
Låter som ett toppen recept som ska plockas fram nästa gång vi värmer på grillen =)