De smakrika tillbehören i form av keso/oliv/soltorkad tomat röra samt halloumin, gjorde att burgarna inte behövde smaksättas så mycket. Endast salt och svartpeppar tillsatte jag i färsen.
Hamburgarna tillsammans med rostat bröd, krispig nyplockad sallad, tomat, kesoröran och den salta osten smakade utmärkt. Halloumin är underbar när den blir så där krispig på ytan tycker jag. Vill att det ska hända lite från första tuggan. Därför gillar jag att blanda olika konsistenser på maten!
Smakrika burgare
4 portioner
500 g nötfärs
salt, svartpeppar
Blanda färsen i en bunke och smaksätt med salt och peppar. Forma till burgare och stek dem i stekpanna ca 2 min på varje sida.
Kesoröran:
1 liten burk keso
4 st soltorkade tomater (utan olja)
10 st kalamata oliver
1/4 rödlök
1 tsk olivolja (utesluts om du använder tomater i olja)
Strimla de soltorkade tomaterna. Kärna ur oliverna och finhacka dem. Finhacka rödlöken. Blanda ihop keson med tomaterna, oliverna och löken. Tillsätt olivoljan.
Halloumin:
Skiva halloumin och lägg den på ett fat. Ringla över olivolja och strö över finhackad persilja. Stek krispig i grillpanna.
Servera burgarna med rostat bröd, kesoröran, osten och valfri sallad. Ät och njut av varje tugga!
Tips: Den goda kesoröran passar även utmärkt till bakad potatis eller som fyllning i smörgåsarna. Lägg då gärna till en kalkonskiva eller två också.
Hanna says
Åh, det där ser otroligt gott ut!
Lisa says
Hejsan!
Något som är väldigt gott är att skiva upp halloumin och grilla den på grillen. Den smälter ju inte som vanlig ost =) Sen droppar man över lite pressad citron. Ät den medan den är varm annars blir det lite ”gnissligt” 😉 Mums!!!
lina says
hanna: Ja, det smakade härligt!
lisa: åh, det låter gott! Nästa gång testar jag det. Tack snälla för tispet!
Anna says
Brukar också grilla halloumi och brukar då marinera den i liten chiliolja (finns av märket zeta) innan! Supergott tillsammans med grillade tomater och tzatziki!
KarinW says
Keso är jag dålig att använda fast jag gillar det.
God blandning,den ska jag testa!
fruktsallad says
Gud så gott! Slurp. Jag har också egna hamburgare på menyn denna vecka. Smart att använda sig av formbröd. Jag har bakat hamburgerbröd, men de blir väldigt mastiga (men goda i och för sig).
carolina says
men herregud vad gott det såg ut! jag älskar hallumi, men lyckas aldrig med att steka den så bra ( har ignen grillpanna) så den smälter bara i pannan =/
emma says
Fin bild! Själv har jag lite svårt för halloumin, men den är vacker att se på i alla fall.
Liss says
Såg gott ut, det ska jag prova nästa gång!
Visst har du provat att ha färsk ananas i hamburgare. Supergott. Vi brukar ha vitlökscremefraiche, tomater, rödlök, sallad, grillade el rostade runda ”polarkakor” och ananas till våra hemmagjorda, grillade hamburgare. Värt att prova!