Västsvenska Turistrådet vill att alla ska få uppleva Bohuslän och dess skaldjur och kör just nu en tävling där du har chansen att vinna en skaldjurssafari.
I Bohuslän kan du fiska alltifrån ostron, hummer och havskräftor till räkor och musslor. Det finns mycket gott att tillaga med dessa fantastiska råvaror. Prova gärna en klassisk musselgryta:
40st blåmusslor, 3st schalottenlökar, 1st vitlöksklyfta, 2 msk smör, 4 dl vitt vin, 2 dl grädde, 2msk finhackad persilja.
Skölj och borsta musslorna, kasta bort dem som inte sluter sig. Hacka schalottenlök och vitlök fint. Fräs löken i smör i en kastrull. Lägg i musslorna häll på vinet och koka upp. Lägg på lock och låt koka på hög värme, ca 2 minuter, tills musslorna har öppnat sig. Ta ur musslorna ur kastrullen. Tillsätt grädden och koka upp. Portionera ut musslorna i tallrikar, mixa spadet och häll det över musslorna. Strö över persilja. Servera gärna med ett gott börd till.
Vilket är ditt favoritskaldjur? Var med och tävla genom att ta en shellfie, en selfie med ditt favoritskaldjur och ladda upp bilden på Facebook eller Instagram. Tagga bilden med #saltalivet.
Jag har blivit ombedd att vara med och utse veckans höjdarebild så låt fantasin flöda!
Den bästa bilden vinner en kräftsafari med storstadspuls! Här ingår två övernattningar i Göteborg och Fjällbacka samt kräftfiske och mat (värde 6400 kr).
Så här tävlar du:
1. Ta en shellfie!
2. Ladda upp bilden på vår Facebooksida (Bohuslän) eller på Instagram genom att tagga bilden med #saltalivet. För att tävla måste du ha ett Facebook- och/eller ett öppet Instagramkonto.
3. Tio bilder går till final varav fem utifrån antal röster/gilla och Instagramhjärtan som bilden får, så var med och påverka! Resterande fem bilder utses av en enväldig jury från Västsvenska Turistrådet.
4. Juryn utser vinnaren bland de tio finalbidragen.
Tävlingen pågår till och med 31 oktober.
Lycka till och ha en härlig shellfiestund!
Och salta gärna livet lite extra på bohuslan.com…
I samarbete med Västsvenska Turistrådet.
Kommentera