Här kommer en risotto som passar utmärkt att kura ner sig i höstmörkret med:) En krämig risotto gjord på svart thairis med härlig smak av pumpa, kokos och chili.
Svart thairsotto med pumpa- och kokos
4 portioner
1 msk kokosolja
3 dl svart thairis
2 st schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/2 röd spansk peppar, finhackad
400 g butternutpumpa, skalad och tärnad
1 st grönsaksbuljongtärning + 4-5 dl vatten
1 burk kokosmjölk
Salt
1 ekologisk citron (skalet), finrivet
1 dl parmesanost
70 g färsk spenat
Skölj riset och fräs det i kokosoljan tillsammans med schalottenlök, vitlök, spansk peppar och pumpa. Tillsätt buljongtärning och hälften av vattnet. Låt allt småputtra och späd eftersom vätskan kokat in med resterande mängd vatten samt kokosmjölk. Låt risotton puttra ca 30-35 minuter eller tills riset känns lagom kokt. Smaka av med salt och citronskal. Tillsätt parmesanosten och rör om. Fördela spenat på tallrikar (eller ett stort fat), lägg på risotton och toppa gärna med lite extra parmesanost samt hackad spansk peppar.
Kommentera