Igår åt vi ugnsstekt kyckling med mathavre och en riktigt spännande aprikossås. Såsen kommer från Vår Kokbok, och jag tycker att den är riktigt god till just kyckling eller kalkon. Väldigt söt är den, men det passar bra till kyckling som är enkelt kryddad med bara lite olja, soja, salt och peppar. Testa!
Aprikossås (recept vår kokbok)
4 portioner
1 burk (ca 400 g) aprikoser
4 msk mango chutney
1 krm salt
ca 1/2 tsk curry
svartpeppar
2 tsk maizena
1 dl av aprikosspadet
Häll av spadet från aprikoserna och spara ca 1 dl. Mixa frukten i mixer. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Servera till kyckling eller kalkon.
Hanna says
Mmm, aprikossåsen låter riktigt god! Kan tänka mej att den är super till kyckling!
Anna says
Den där aprikossåsen låter jättejättegod! Jag har ju Vår Kokbok hemma men brukar nästan aldrig kolla i den.. visste ju inte att de hade så spännande recept ju 🙂 Hoppas du har en finfin helg!!
Petra says
Mums, ser supergott ut!