Med tanke på det hejdundrande regnvädret denna Torsdag bjuder på, samt att soppa nu ligger i topp bland mest sökta recept, tänkte jag påminna er om denna goda linssoppa. Återigen får rotfrukter utgöra basen, här tillsammans med röda linser. Örtkryddad fetaost sätter rejält med smak på soppan. En vardagsfavorit denna årstid!
Snabb Linssoppa toppad med örtfeta
2 portioner
1 stor morot
1 stor palsternacka, eller 2 mindre
1 liten gul lök
1 dl röda linser
1 msk rapsolja
1 grönsaksbuljongtärning/fond (gärna fond du chef)
ca 6-7 dl vatten
1/2 tsk torkad timjan
svartpeppar
ca 40 g fetaost med örtkryddor
Skala och riv morot och palsternacka. Skala och hacka löken. Skölj linserna i vatten. Hetta upp olja i en kastrull och fräs morot, palsternacka och lök. Tillsätt linser, buljong/fond, vatten och timjan. Låt småkoka ca 10 minuter. Smaka av med svartpeppar. Servera i tallrikar och smula fetaost över. Som alltid smakar det gott med nybakt bröd till soppan..
Kommentera