Ingredienser till en enkel coleslaw finns nästan alltid hemma hos oss. Komplettera med goda korvar, bröd i någon form och simsalabim så har du trollat fram en snabbmatsvariant som (enligt mig) slår den klassiska tunnbrödsrullen. Gott tips till grillpicknicken också. Tag med coleslaw i burk, bröd, grilla korvarna på plats och rulla ihop!
Coleslaw (en sats)
en bit vitkål, strimlad
1 morot, riven
1/2 gul lök, finhackad
1 äpple, tärnat
1/2 dl persilja, hackad
1/2 dl matlagningsyoghurt
1 msk lättmajonnäs
1-2 msk vitvinsvinäger
salt, svartpeppar
en nypa socker
Blanda vitkål, morot, lök, äpple och persilja i en skål. Rör ihop yoghurt, majo, vinäger, salt, peppar och socker till en dressing. Häll dressingen över salladen och blanda noga, låt gärna stå i kylen en stund innan servering.
Lina Abrahamsson says
Test
tina says
Åh coleslaw är ju så gott! Mums!