Receptet på smutsiga potatisar kommer från en lokal odlare här i trakten. Har ni inte testat något liknande så gör det säger jag bara. Så himla gott med syran från vinet, tillsammans med tapenadens sälta och sedan timjan som krydda. Helst ska det vara färskpotatis, det blir absolut godast. De smutsiga potatisarna fick idag sällskap av ugnsstekt kyckling, lättkokta morötter samt vilmaknäcke.
Smutsiga potatisar
4-6 personer
32 små färskpotatisar
2 msk olja
salt, peppar
3 msk vitt vin
1-2 msk grovhackad färsk timjan
2 msk tapenade
en nypa socker
Borsta potatisarna väl och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Stek potatisarna i olja tills de blivit gyllenbruna. Tillsätt timjan, salt, peppar och rulla runt potatisen i kryddorna. Slå på vitt vin och låt puttra tills vinet kokat bort. Rör ner tapenaden och slunga runt potatisen så att de ser ”smutsiga” ut. Avsluta med en nypa socker och några varv med pepparkvarnen.
fruktsallad says
Det lät inte så gott men måste ju bara bli gott med de ingredienserna! 🙂 Tapenade gillar jag!
lina says
fruktsallad: Det ÄR supergott! Jag lovar!!!!
Lisa says
jag undrade just hur du skulle få till det där med smutsiga potatisar, om du skulle sota dem eller nåt.. (: