Har länge tänkt införskaffa en salladsslunga. Tycker att salladsbladen ofta blir hängiga & trista när man bara sköljer dem som vanligt. Nu är jag ute efter upplevelsen av rikitgt krispiga och fräscha salladsblad. För visst är det skillnad på sallad och sallad?
Om de olika salladsslungorna skiljer sig åt vet jag dock inte. Därför bollar jag vidare frågan till er. Har ni något tips på den ultimata salladsslungan som trollar fram krispiga salladsblad? Den på bilden kommer från Rice, och finns hos bl a favoritsaker.se!
Lisa says
en salladsslunga vill jag också verkligen ha! problemet med ett pyttelitet studentkök är ju att det snart svämmar över av alla prylar man samlar på sig. får kanske rensa lite så att slungan får plats! (:
Hanna says
Tyvärr har jag inget bra tips… jag måste nämligen också införskaffa en salladsslunga! Hoppas på att du får några bra tips! =)
Annika says
Jag såg en gång ett avsnitt av någon av Jamie Olivers serier, där han pratade om just salladsslungor. Hans tips var att man skulle köpa en billig eftersom de håller lika bra. Själv har jag en som jag köpt på ICA Maxi för 99:-, och jag tycker att det är en mycket bra investering!
Lisa says
Alla jag provat är bra men Zylissen med dragsnöre är rolls roycen. Knepet är dock att linda in salladen i fuktig handduk/papper och sedan i plastpåse och låta den ligga i svalen ett tag. Slungan gör den inte krispigare, bara torrare så att dressingen fäster bättre. MUMS!
Underbart recept på sconespajen!
lina says
lisa: Det kan jag förstå. Har också det problemet trots ett vanligt kök:)
hanna:Vi hoppas på det…
annika: Har sett den på ica maxi och den ser ju helt ok ut.
lisa: Ok, tack snälla för din hjälp!
Catty says
Tupperware’s salladsslunga är grymt prisvärd och superbra! Tänk på att det är livstids garanti på deras saker också 🙂
Åsa says
Den billigaste varianten är väl ändå att lägga den sköljda salladen i en vanlig kökshandduk, samla ihop handdukens alla kanter och ta ett ordentligt tag med ena handen. Sedan är det bara att sätta igång armen och veva på ordentligt 🙂 Rekommenderas att göra utomhus då förstås 😉
(Har också funderat på en slunga i plast då jag bor mitt i stan och dessutom är utan balkong. Det blir lite väl blött här i köket annars med den enklaste och billiga varianten)