När jag frågade om era bästa dadeltips berättade Emma att hon ätit en god bulgursallad med blandat grönt, granatäpple, getost och klippta dadlar. Blev så inspirerad av dessa kombinationer att jag testade att göra en variant på den. Röd quinoa, bladspenat, granatäpple, fetaost och så färska dadlar. Galet gott blev det! Kan tänka mig denna på julbordet, kanske toppad med några rostade valnötter. Ni måste testa!
Quinoasallad med granatäpple, fetaost och dadlar
4 portioner
3 dl röd quinoa
6 dl vatten
en gnutta salt
en påse bladspenat
2 st granatäpplen
1 pkt fetaost
ca 10 st färska dadlar
olivolja
salt, svartpeppar
Skölj quinoan och koka i vattnet och lite salt på svag värme i ca 15 minuter. Skölj spenaten och blanda den med quinoan, fördela på ett stort fat. Pilla ur granatäpplekärnorna och tärna fetaosten, blanda detta i salladen. Klipp dadlar i små bitar och lägg över salladen, ringla över olivolja och smaka av med salt och peppar.
Linda says
En sådan supervacker sallad sen! Jag håller med om att den säkerligen skulle passa perfekt på julbordet; som ett glänsande smycke bland alla korvar och skinkor och annat kött. Granatäpple och spenat blir så fint tillsammans både färg- och smakmässigt.
Anna, Enkoppte.nu says
Som en hel rätt i sig – behövs liksom inget tillbehör! Tack för tips, detta sparas i huvudet… 🙂
Emma says
Vad kul att du testade! 🙂
Den kommer hamna på julbordet hos oss också.
Lina Abrahamsson says
Blev så inspirerad av din kommentar att jag var tvungen till att testa. SÅ gott med dessa kombinationer alltså!
Erika says
Såg helt underbart gott ut! En sallad helt i min smak!