Med värmen kommer salladssuget och jag tänkte tipsa om en favorit i repris. Denna quinoasallad är i och för sig varm, men eftersom vindarna fortfarande kan vara rätt kyliga passar det perfekt en måndag, förlåt onsdag (blir dagavill av helgerna…) som denna.
Quinoasallad med äpple- och dilldressade kräftstjärtar
2 portioner
1 ½ dl röd quinoa
3 dl vatten
½ msk grönsaksbuljong (på burk, alt 1/2 tärning)
ca 10 cm purjolök
1 svenskt äpple
½ msk rapsolja
100 g kräftstjärtar på burk, avrunna
2 msk rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 tsk vinäger, vitvins el äppelcidervinäger
hackad dill
svartpeppar
Skölj quinoan och koka den i vattnet, tillsammans med grönsaksbuljong ca 15-20 minuter. Skölj och ansa purjolöken, strimla den. Hacka äpplet i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs purjolök och äpple några minuter utan att det tar färg. Blanda ner den färdigkokta quinoan och rör runt.
Blanda kräftstjärtar med rapsolja, dijonsenap och vinäger. Smaka av med dill och svartpeppar. Lägg upp quinoasalladen på tallrikar, toppa med kräftstjärtarna. Servera gärna med grovt bröd.
Kommentera