pestotrolleri

Med en burk pesto i kylen kan man lätt åstadkomma trolleri. Den sätter härlig smak och ger piff till även de enklaste rätterna. Till den nykokta pastan med lite rostade pinjenötter på toppen, till sommarens potatissallad, den pestofyllda kycklingen och igår testade jag (efter tips i senaste numret av Buffé) att smaksätta bulgursalladen med pesto. Speciellt gott till lax tycker jag. Verkligen superenkelt middagstips, perfekt nu till sommarkvällarna!

pestobulgurnew
pestobulgur2
gott att servera pestobulgur tillsammans med laxspett och en yoghurtsås med olika sorters örter.

Pestobulgur
4 portioner

3 dl bulgur
6 dl vatten
salt
1 dl pesto (färdig på burk eller hemmagjord)
1 liten rödlök, finhackad
ett gäng körsbärstomater, delade
en liten påse rucolasallad

Koka upp vatten och tillsätt bulgur och salt. Låt koka på svag värme i ca 10 minuter. Blanda i pesto, rödlök och tomater. Fördela rucolasallad på ett stort fat, lägg på bulgursalladen. Servera gärna med lax och örtyoghurtsås.


2 reaktion på “pestotrolleri

  1. Visst är det så, pesto är gott att ha till så mycket. Jag tycker dock att många färdigköpta har en visst bismak.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>