Det kan vara trevligt med en förrätt i väntan på det grillade. Här har jag komponerat en superenkel förrättssallad med sparris, zucchini och halloumi. Har man grillen varm passar det utmärkt att snabbgrilla grönsakerna och halloumin, lägga upp på tallrikar, toppa med olivolja, pressad citron (alt balsamico med hallon/el annan fruktig smak), färska örter och svartpeppar.
Ät gärna salladen på stående fot framför grillen medan ni håller koll på den grillade varmrätten:)
Förrättssallad på grillen
4 portioner
två knippen sparris, förkokta några minuter
en bit zucchini, skivad
1 förpackning halloumi, skivad
citron (alt balsamico med fruktig smak hallon el mango tex)
olivolja
färska örter (ex basilika, oregano el timjan)
svartpeppar
Grilla sparris, zucchini och halloumi en kort stund på grillen tills grönsakerna och osten fått fin färg. Lägg upp på tallrikar, pressa över massor av citron eller ringla över balsamico. Ringla över olivolja, toppa med färska örter och svartpeppar.
Mrs Sunshine says
Halloumi är vekligen gott, och given på grillen sommartid:-) Din sallad ser jättegod ut!
Lina Abrahamsson says
Ja, visst andas halloumi sommar? Funkar utmärkt till sommarens alla bär och frukter också, salt och sött….
Sarah says
Det gillas starkt!!
Lina Abrahamsson says
🙂
Alexandra says
Så gott!!!
Lina Abrahamsson says
Ja, alldeles ljuvlig liten sallad:)
Charlotta says
Alldeles ljuvligt! Och smart idé, tror aldrig jag har grillat en sallad innan. Någon gång ska vara den första!
Lina Abrahamsson says
Japp, det ska det! Tycker det är mysigt att lägga ihop en sallad på grillen och inleda måltiden så.