Augusti och sommaren är inne på sin slutspurt och här kommer en sallad som jag tycker passar perfekt att njuta av så här på sensommaren. Röd quinoa (som för övrigt är min quinoafavorit) som tillsammans med äpple och dilldressade kräftstjärtar bjuder på en galet god smakkombination. Mycket mycket gott, jag lovar:)!
Quinoasallad med äpple- och dilldressade kräftstjärtar
2 portioner
1 ½ dl röd quinoa
3 dl vatten
½ msk grönsaksbuljong (på burk, alt 1/2 tärning)
ca 10 cm purjolök
1 svenskt äpple
½ msk rapsolja
100 g kräftstjärtar på burk, avrunna
2 msk rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 tsk vinäger, vitvins el äppelcidervinäger
hackad dill
svartpeppar
Skölj quinoan och koka den i vattnet, tillsammans med grönsaksbuljong ca 15-20 minuter. Skölj och ansa purjolöken, strimla den. Hacka äpplet i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs purjolök och äpple några minuter utan att det tar färg. Blanda ner den färdigkokta quinoan och rör runt.
Blanda kräftstjärtar med rapsolja, dijonsenap och vinäger. Smaka av med dill och svartpeppar. Lägg upp quinoasalladen på tallrikar, toppa med kräftstjärtarna. Servera gärna med grovt bröd.
Kommentera