En väldigt enkel och god sallad med underbart utseende i olika gröna nyanser. Receptet kommer från boken Kärlek, oliver och timjan av Anna och Fanny Bergenström.
Bottna en skål med några fina blad av vanlig huvudsallad, tunna skivor strimlad grön paprika, avokado i kuber och rostade pinjenötter. Slå över en dressing av pressad lime, lite salt, en aning socker, svart eller vitpeppar och lite olivolja. Strö över lite gräslök.
bilden kommer från boken kärlek, oliver och timjan av Anna och Fanny Bergenström
Tomtens Dotter says
Älskar verkligen hennes kokböcker! De är så fria från milimeter och pekpinnar. ”Tag lite av det och det. Om du gillar X så kan du slänga i lite sånt också”. Precis på det sätt man lagar mat i ”verkligheten”
Maja says
Avokado är verkligen gott. Man blir mätt och ändå är det nyttigt!=)
lina says
tomtens dotter: Gillar också kokböckerna. Enkelt och hur vackra bilder som helst!
maja: Avokado är en favorit hos mig. Använder det ofta…