För er som börjar längta efter julsmakerna vill jag tipsa om denna helt ljuvliga saffranspannkaka med mandel. Bjud in till ett lyxigt helgfika eller slå till på en helgdessert som heter duga:) Magiskt gott!
Saffranspannkaka med mandel
1 liter risgrynsgröt, kokt
1 g saffran (2 paket)
3 msk rårörsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vispgrädde
3 ekologiska ägg
1 ½ dl sötmandlar (grovt hackade)
Smör att smörja formen med
Till servering:
Björnbärsmarmelad, eller valfri sylt/marmelad, färska bär är också gott
Lättvispad grädde
Sätt ugnen på 225 grader. Mortla saffran tillsammans med rårörsocker och vaniljsocker, rör ihop detta med grädden och blanda i risgrynsgröten. Vispa upp äggen lätt och blanda i dessa tillsammans med den hackade mandeln. Smörj en ugnssäker form och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt saffranspannkakan svalna något innan servering. Servera med björnbärsmarmelad eller valfri sylt/marmelad alt bär och lättvispad grädde alternativt en fräsch fruktsallad.
Kommentera