Milla efterlyste saffransrecept och här kommer ett recept på en jätteenkel fisksoppa.
Fisksoppa
4 portioner
300 g vit fiskfilé, eller ta 1/2 vit fisk och 1/2 lax
1/2-1 purjolök
2 morötter
1 fänkål
2 tomater
250 g räkor med skal
1/2 pkt saffran
1 msk olja
7 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
100 g sockerärter
Skär fiskfilén i mindre bitar. Strimla purjolöken. Skala och skär morötterna i stavar. Skär fänkålen i tunna klyftor. Skär tomaterna i bitar. Skala räkorna. Fräs saffran i olja. Tillsätt grönsakerna och låt fräsa några minuter. Häll på fiskbuljongen och låt koka upp. Sjud ca 5-7 minuter tills grönsakerna är lite mjuka. Lägg i fisken och låt soppan sjuda några minuter tills fisken är klar. Skär sockerärterna i strimlor. Lägg i sockerärterna och räkor. Smaka av med alt och peppar.
Servera gärna soppan med en klick turkisk yoghurt som är smaksatt med vitlök och persilja!
Kommentera