Idag vankades det pannkaksmiddag till barnens stora förtjusning:) Dessa havrepannkakor har seglat upp som en favorit hos hela familjen. Tunt gräddade och serverade med bär och lönnsirap. Oslagbart gott!
Havrepannkakor
ca 12 st
2 dl havrekli
1 dl havremjöl (gjort på mixade havregryn)
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk (alt havredryck el liknande)
3 ägg
1 morot, finriven
Till servering:
bär
lönnsirap
Blanda havrekli, havremjöl och vetemjöl med salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet, tillsätt sedan resten av mjölken samt vispa i äggen. Tillsätt finriven morot och låt gärna smeten svälla i cirka 10 minuter innan gräddning. Grädda tunna pannkakor i smör eller margarin och servera med valfria bär och lönnsirap som tillbehör.
Mattias says
Såg riktigt gott ut.
Sara på Vardag.nu says
Mums!