planering av veckans mat

Hej på er! Nu har det varit tyst här inne en längre tid. Av olika anledningar hittar jag tyvärr  inte riktigt lusten och glädjen för bloggandet just nu så har fokuserat på annat istället. Matglädjen finns dock kvar (vilket ju är en himla tur) och även inspirationen att testa nya rätter och produkter. Så småningom kommer det andra också. Efter 10 år vet jag att det brukar börja klia i fingrarna efter en liten paus:)

Just nu sitter jag som vanligt på söndagskvällarna och planerar matsedeln för kommande vecka. Det ser ut att bli en blandning av vardagsklassiker som exempelvis ugnspannkaka, korvstroganoff och kycklingpytt. Är inte riktigt klar ännu men bestämt är iaf att det blir dessa mumsiga laxbiffar med sojasås imorgon. En rätt som verkligen har blivit en vardagsfavorit i vår familj. Går snabbt att laga och hela familjen älskar dessa laxbiffar ihop med just sojasåsen. Vi brukar oftast äta broccoli till och sedan varierar vi med exempelvis nudlar, ris, mathavre och liknande. Riktigt, riktigt gott!

Hur ser eran matvecka ut? Dela gärna med er av tips:)

Förutom att husera här inne så finns jag även på Instagram, Facebook, Bloglovin och Twitter för er som vill följa mig där.


2 reaktion på “planering av veckans mat

 1. Laxbiffar med sojasås lät gott. Det ska jag också ta och laga någon dag i veckan. Tack för tipset 🙂
  Om jag förstår receptet rätt så äter man sojasåsen kall, eller värmer du den?
  Jag vänder på det hela och skriver istället ner vad jag har ätit i en kost- och motionsdagbok.
  Funkar som inspiration kring kost och motion och ger tips de dagar när man inte vet vad man ska äta men är också ett sätt för mig att ta reda på vad som får min mage och kropp i obalans och vad jag mår bäst av att äta.

  Önskar dig en fin vecka!
  /Birgitta

  • Ja precis, det är en kall sojasås som bara rörs ihop. Passar riktigt bra just till lax. Kost och motionsdagbok är ju ett perfekt sätt att få bättre koll på vad man mår bra av, har själv skrivit sådan i perioder.

   Ha en fin vecka du också.
   Kram Lina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *