Med dessa chokladdoppade havrefrökakor med tranbär. Har allt som en kaka ska ha (enligt mig). Söt, syrlig, knaprig och doppad i choklad. Kan inte bli bättre:)
Chokladdoppade havrefrökakor med tranbär
ca 15-20 st
200 g smör alt 2 dl flytande smör & raps
3/4 dl farinsocker
3/4 dl råsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
3 1/2 dl havregryn
1 påse snacksmix frö (Kung Markatta, alt valfria frön/nötter)
2 dl torkade tranbär (alt russin)
100 g mörk choklad, smält
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda rumsvarmt smör med farinsocker och råsocker. Rör ihop vetemjöl och bikarbonat, blanda i det tillsammas med havregryn. Rör till sist i snacksmixen och de torkade tranbären. Forma smeten till runda bollar, lägg ut på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till bollarna lite med en gaffel, grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills de fått fin färg. Låt kakorna svalna helt innan de doppas till hälften i den smälta chokladen. Förvara i tätslutande burk.
Sandra says
Jag gillar kakor med lite tuggmotstånd och frön i. Såg väldigt goda ut!