Jag föredrar ju för det mesta enkelt matlagning, och speciellt på fredagar. Man kommer hem trött, hungrig och vill helst bara sätta sig och njuta av maten direkt…. då passar färsk pasta med mumsigt tillbehör bra. Ikväll serverades pastan tillsammans med helstekt kalkonfilé & en grönsaksröra med bl a zuccini, aubergine, fänkål & basilika. Delicious!!!
Fredagspasta med kalkon & grönsaksröra
4 portioner
500 g kalkonfilé
3-4 msk olivolja
pressad vitlök (1 klyfta)
salt, peppar
ca 10 cm aubergine
ca 10 m zucchini
1 liten fänkål
1 gul lök
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
salt, peppar
(ev en nypa socker)
1/2 kruka basilika
500 g färsk pasta
Blanda ihop olivolja, vitlök, salt och peppar. Gnid in kalkonfilén med blandningen och bryn den runt om i en stekpanna. Salta och peppra ytan och lägg i en ugnssäker form. Kör in i ugnen på 225 grader, ca 15-20 minuter.
Skär aubergine och zucchini i mindre bitar, klyfta fänkålen och hacka löken. Fräs grönsakerna i olivolja och häll över tomaterna. Låt puttra ca 15 minuter, salta, peppra. Smaka ev av med socker. Strimla över basilika. Koka pastan och servera med grönsaksröran och kalkonfilén uppskuren i skivor.
carolina says
vad gott det såg ut ( som vanligt). kalkonfilé är mycket godare än kyckling, för det äter man ju ganska ofta 😉
Anna says
Det blev färsk pasta för mig också idag och du så alldeles rätt i att det är en perfekt fredagsräddning! Den där oljan i inlägget över låter himla spännande för jag gillar ju hedda men först och främst ska jag beställa pepparkakskryddan från aromboden 🙂 grattis till nomineringen förresten och ha en himla trevlig helg 🙂
Lisa says
mm, färsk pasta är verkligen räddaren i nöden när man vill ha maximalt gott o minimal ansträngning. det blev det här hemma igår.
lina says
carolina: Jag håller med. Äter sällan kalkon, så då blir det mkt godare.
anna: Tack Anna. Oljan är kanon om man gillar het mat.
lisa: Visst är det.