fredagsmat

En god pastarätt är aldrig fel att inleda helgen med. Dessa lammfärsfyllda cannelloni med ett täcke av tomatsås och smulad fetaost är bara så goda! Fixa en stor sallad till och ett bra rödtjut så kan jag nästan lova att fredagskvällen är räddad:)

Lammfärsfyllda cannelloni
4 portioner

 

ca 12 cannellonirör
400 g lammfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
2 msk tomatpuré
1 riven morot
2 tsk torkad oregano
salt, svartpeppar

 

1 sats tomatsås (alt färdig tomatsås på burk)
100 g fetaost
svartpeppar

 

Koka en sats av denna tomatsås. Förkoka cannellonin ca 4 minuter. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs färs och lök i rapsolja i en stekpanna. Tillsätt sedan tomatpuré, riven morot, oregano, salt och peppar. Fyll cannellonirören med lammfärsröran och lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred över tomatsåsen och smula över fetaosten. Gratinera i ugn (225 grader), ca 12-15 minuter. Mal över lite svartpeppar. Servera med en god sallad.

4 reaktion på “fredagsmat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>