påskgodis med måtta

chokladdoppade valnötter med physalis by abris2009
fyll ägget med det godis du gillar allra bäst och nöj dig med det.

Under påsken tar vi svenskar godisätandet ytterligare ett steg genom att smaska i oss ungefär 6000 ton godis! Med fyllda påskägg är det lätt att plocka åt sig lite här och lite där, och har man väl börjat är det lätt att fortsätta. Istället för att förbjuda är mitt bästa tips att välja sitt godis med omsorg. Fyll ägget med ditt absoluta favoritgodis och tillåt dig att njuta av det. Du blir snabbare nöjd när du äter av det godis du verkligen gillar, och risken att slentrianmässigt plocka av det ena och det andra minskar.

Dessa chokladdoppade valnötter med physalis passar perfekt som påskgodis, och man gör dem lätt själv. Tillsammans med Anthon Bergs mandelägg är det mina favoriter i påsk. Vilket godis väljer du?

Glad Påsk på er!!!

Chokladdoppade valnötter med physalis

valnötter
mörk choklad, smält
torkade physalis (alt tranbär)

Rosta valnötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Låt dem svalna och doppa dem sedan i smält choklad. Tryck fast en physalis på toppen och lägg dem på bakplåtspapper för att stelna.


6 reaktion på “påskgodis med måtta

  1. Ser och låter smarrigt. Verkar också precis så enkelt att jag skulle kunna göra dem själv. Älskar mat och matlagning men bakning och desserter är inte mitt favoritområde. Fin blogg du har! Titta gärna in på min. Ska till Rom, Italien nästa vecka och efter det kommer det publiceras mycket om det på bloggen. Glad påsk! / Fredrica

  2. Helt rätt tanke! Godis ska väljas med omsorg och man ska njuta av det! Bättre litet och riktigt gott, än mycket utan känsla. För oss har det blivit lite Anthon Berg idag 🙂

  3. Torkad physalis har jag aldrig sett! Vilket märke är det?
    Här i londonland har jag däremot hittat torkade körsbär (kanske finns hemma också, vet inte) men de är så söta att det knappt går äta.

    • Detta är torkade physalis från Kung Markatta. Tror även Risenta har dessa i sitt sortiment. De är syrliga och bryter av perfekt mot chokladen. Torkade körsbär har jag däremot inte testat, finns kanske men inget jag sett.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *